Menu.

191122_RESTAURACJA_FONTANNA9379

Pizza rossa

Napoletana

sos pomidorowy la Fiammante, czosnek, bazylia, oliwa z oliwek

22,-

Margherita

sos pomidorowy la Fiammante, mozzarella fior di latte, bazylia, oliwa z oliwek

25,-

Diavola

sos pomidorowy la Fiammante, mozzarella fior di latte, salami spinata piccante, oliwa z oliwek

31,-

Ripieno Classico

sos pomidorowy la Fiammante, mozzarella fior di latte, salami Napoli, ricotta, oliwa z oliwek

31,-

Parma

sos pomidorowy la Fiammante, mozzarella fior di latte, szynka parmeńska, oliwa z oliwek

32,-

Bufalina

sos pomidorowy la Fiammante, mozzarella di Bufala Campana, bazylia, oliwa z oliwek

33,-

Affumicata

sos pomidorowy la Fiammante, mozzarella fior di latte, 'nduja, Provolone Dolce

33,-

Pizza bianca

Mimosa

mozzarella fior di latte, śmietanka, kukurydza, prosciutto cotto, oliwa z oliwek

28,-

Ortolana

mozzarella fior di latte, bakłażan, cukinia, świeża papryka, oliwa z oliwek

29,-

Halloween

mozzarella fior di latte, krem z dyni, pieczarki, salami Napoli, Grana Padano, oliwa z oliwek

30,-

Tartufata 2.0

mozzarella fior di latte, krem z trufli, salami spianata piccante, oliwa z oliwek

33,-

Genovese

mozzarella fior di latte, cebula duszona, wołowina, oliwa truflowa, pecorino

34,-

Vegeteriana 2.0

mozzarella fior di latte, krem z dyni, bakłażan grillowany, brzegi wypełnione rikottą, orzechy włoskie

31,-

Rucolina 2.0

mozzarella fior di latte, krem z rukoli, szynka parmeńska, pomidorki cherry

34,-

Emiliana

mozzarella fior di latte, mortadella Bologna, pesto Genovese, brzegi wypełnione rikottą (średnica pizzy ok. 26 cm), oliwa z oliwek

34,-

Casa mia

mozzarella fior di latte, salami Napoli, krem z cukini, brzegi wypełnione rikottą, oliwa z oliwek

35,-

191122_RESTAURACJA_FONTANNA9372

Pizza miesiąca

Porcinella 2.0

mozzarella fior di latte, borowiki, krem z trufli, Grana Padano, brzegi wypełnione rikottą (średnica pizzy ok. 26 cm)

31,-

Gustosa

mozzarella fior di latte, krem z dyni, chrupiąca pancetta, burrata wędzona

33,-

Burratina

ragu z wołowiny (gotowane przez 8 godzin), burrata świeża, bazylia

33,-