Menu.

Diavola
Diavola

Pizza rossa

Napoletana

sos pomidorowy la Fiammante, czosnek, bazylia, oliwa z oliwek

26,-

Margherita

sos pomidorowy la Fiammante, mozzarella fior di latte, bazylia, oliwa z oliwek

28,-

Diavola

sos pomidorowy la Fiammante, mozzarella fior di latte, salami spinata piccante, oliwa z oliwek

34,-

PARMA

Capricciosa

sos pomidorowy La Fiammante, mozzarella Fior di latte, pieczarki, prosciutto cotto, oliwa z oliwek

32,-

Parma

sos pomidorowy la Fiammante, mozzarella fior di latte, szynka parmeńska, oliwa z oliwek

35,-

Bufalina

sos pomidorowy la Fiammante, mozzarella di Bufala Campana, bazylia, oliwa z oliwek

34,-

Affumicata

sos pomidorowy la Fiammante, mozzarella fior di latte, 'nduja, Provolone Dolce

36,-

Ripieno Classico

Ripieno Classico

sos pomidorowy la Fiammante, mozzarella fior di latte, salami Napoli, ricotta, oliwa z oliwek

34,-

Pizza bianca

Mimosa

mozzarella fior di latte, śmietanka, kukurydza, prosciutto cotto, oliwa z oliwek

31,-

Ortolana

mozzarella fior di latte, bakłażan, cukinia, świeża papryka, oliwa z oliwek

32,-

Halloween

mozzarella fior di latte, krem z dyni, pieczarki, salami Napoli, Grana Padano, oliwa z oliwek

33,-

Tartufata 2.0

mozzarella fior di latte, krem z trufli, salami spianata piccante, oliwa z oliwek

36,-

Genovese

mozzarella fior di latte, cebula duszona, wołowina, oliwa truflowa, Pecorino Romano

37,-

Vegeteriana 2.0

mozzarella fior di latte, krem z dyni, bakłażan grillowany, brzegi wypełnione rikottą, orzechy włoskie

34,-

Porcinella 2.0

mozzarella fior di latte, borowiki, krem z trufli, Grana Padano, brzegi wypełnione rikottą (średnica pizzy ok. 26 cm)

34,-

191122_RESTAURACJA_FONTANNA9497
Mimosa

Rucolina 2.0

mozzarella fior di latte, krem z rukoli, szynka parmeńska, pomidorki cherry

37,-

Emiliana

mozzarella fior di latte, mortadella Bologna, pesto Genovese, brzegi wypełnione rikottą (średnica pizzy ok. 26 cm), oliwa z oliwek

37,-

Casa mia

mozzarella fior di latte, salami Napoli, krem z cukini, brzegi wypełnione rikottą, oliwa z oliwek

38,-

Emiliana

Pizza miesiąca

Boscaiola

mozzarella Fior di latte, krem z dyni, boczniaki, pietruszka, baby chilli

36,-

Autunnale

mozzarella Fior di latte, krem z borowików, guanciale, sos z Pecorino Romano i trufli

38,-

Autunnale

Pasta

Gnocchi alla Sorrentina

sos pomidorowy La Fiammante, mozzarella Fior di latte, bazylia

26,-

Penne alla Genovese

cebula, wołowina, oliwa truflowa, Pecorino Romano

32,-

Spaghetti alla carbonara

guanciale (podgardle wędzone), żółtko, Pecorino Romano, pieprz

32,-

Risotto z borowikami

ryż, borowiki, krem z dyni, białe wino

34,-